Espanjalaiset joululaulut 2023

Tapaaminen musiikin ja seurustelun lomassa Pe 13.05.2022
Musiikkista Engblom Duo

VUOSIKOKOUS 1.10.2021

Korona vaivasi vielä vuonna 2021 sen verran, että jälleen jouduimme siirtämään vuosikokouksen syksylle. Tällä kertaa meillä oli iltapalan lisäksi myös ohjelmaa: flamencoa soitti ja lauloi Toni Jokiniitty ja flamencopainoitteista Sevillanas-tanssia meille esitti Alisa Nyström.

Alisa Nyström ja Toni Jokiniitty. Kuvan otti Sari.

Väistyvä puheenjohtaja Heli Hukkanen johti erilaista ja jännittävääkin vuosikokousta. Tunnelma oli iloinen ja innostunut, vaikka Juhanin ottamassa kuvassa puheenjohtaja näyttää miettivän, että miten tässä käy. Uusi hallitus saatiin!


Näin koronasyksynä on suurta JUHLAA, jos jotain voi järjestää ihan aidosti livenä. Turun kaupunginkirjaston kanssa yhteistyössä saimme pitää Espanjalaisen kirjallisuuden illan 8.9.2020. Esitys oli myös osa Espanjan suurlähettilään lanseeraamaa festIBAL-tapahtumasarjaa.

Kiitos esiintyjille ja kiitos yleisölle! Studio olikin "loppuunmyyty", kun sisään otettiin vain 35.

Vasemmalta illan esiintyjät Terttu Virta, Riitta Vasenkari, Martti Lappi sekä juontajana toiminut seuran puheenjohtaja Heli Hukkanen. Kuva: Diana Berber.
SEURA TÄYTTI 40V JA JUHLAT PIDETTIIN 14.3.2020

Kunniavieraspöytä, kuvassa mm. Espanjan suurlähettiläs Luis Tejada Chacón, Espanjan Matkailutoimiston johtaja Salvador Robles ja kunniakonsuli Jussi Hakala. Mukana myös kolme seuran hallituksen jäsentä. Juhla pidettiin Suomalaisella Pohjalla.

He olivat mukana seuran toiminnassa jo 40v sitten: Kalevi Vähä-Eskeli, Nelly Aurio ja Timo Toijala (Timo piti juhlapuheen kaksikielisesti).

Maija Joutsela puolisoineen. Seuran järjestämässä kisassa vuonna 1983 Maija valittiin Haitissa pidetyn Maja Internacional -kilpailun Suomen edustajaksi.

Juhlassa julkaistiin tiivistetty historiikki seuran 40-vuotistaipaleesta.

Historiikissa kerrotaan mm. Maja Internacional -kisoista.Tässä Turussa pidetyn kisan turkulainen voittaja Maija Joutsela, jonka saimme juhlaamme vieraaksi 37v myöhemmin!

Flamencotaitaja Toni Jokiniitty oli seuramme vieraana ensimmäistä kertaa. Ihailimme soiton lisäksi hänen erinomaista espanjan taitoaan!

Pöytäohjelmia menuineen oli suomeksi ja espanjaksi.

Ohjelma espanjankielisessä versiossa.

Menu suomenkielisessä versiossa.

Illan lopuksi päästiin harjoittelemaan sevillanas-tanssia Senja Evestin ohjauksessa, flamencokitaristi Toni Jokiniityn säestäessä.

Jäsenemme Terttu Virta luennoi Espanjan kirjallisuudesta 31.1.2020.
Esitys oli hieno ja Terttu järjesti lopuksi lukunäytelmäesityksen, jossa hän itse esitti Arto Rintalan suomentaman teoksen Celestinaa. Kuvat alla.VIERAILU ART BANKISSA PARAISILLA 4.5.2019
Salvador Dalí Private Exhibition

Art Bankin isäntä TED WALLIN on sisäistänyt Salvador Dalín elämän ja sielun. Astumme Dalín maailmaan erinomaisen oppaan välityksellä!

Kokoelmassa on esimerkiksi Dalín laatikkofiguureita.

Myös huonekaluja on myynnissä. Tässä seuran hallituksen jäsen Maarit P testaa miehensä Wollen kanssa sohvaa nimeltä Dalí Lips Sofa (2202 euroa). Sohvalla on kuuleman mukaan yllättävän mukava istua!

Ainutlaatuiset dalíhenkiset surrealistiset aterimet valmisti kaarinalainen korutaiteilija ja muotoilija MATTI HYVÄRINEN vuonna 2017 tilaustyönä Ted Wallinille Art Bankia varten.

Kyseessä on pysyvä myyntinäyttely, joten tämän lampunkin voit ostaa kotiisi (3244 euroa) ja saat Salvador Dalín henkeä sisustukseen!

Olimme retkellä toukokuussa, mutta kun opastetulla kierroksella tutustuimme Paraisten kalkkiavolouhokseen, saimme tehdä sen lumisateessa!
ESPANJALAISVIERAITA EXTREMADURASTA MARRASKUUSSA 2018
CPR DE CASTUERA

Vierailu Jokilaakson koulussa Liedossa. Mukana rehtori Teppo Vähä-Mäkilä.

Liedon lukiossa vierailtiin myös. Isäntänä rehtori Jyrki Saarnia.

Illallinen vajaalla porukalla, kun oltiin käyty Turun Normaalikoululla, jossa vierailua isännöi rehtori Vesa Valkila. Kuvassa mukana myös seuramme jäsenet Ulla ja Sophie.

Kävimme myös Piknik-risteilyllä. Opastamassa seuran puheenjohtaja Heli Hukkanen.

Risteilyllä vieraamme saivat nauttia kauniista auringonlaskusta. CPR de Castueran johtaja Mireia Perea Morillo oikealla ja vieressä kollega Francisca Sandia Pajuelo.

BRINDIS eli maljannosto tehtiinkin espanjalaiseen tapaan, ja monta muutakin riemullista ja ESPANJALAISTA hetkeä saimme viettää kokoussalissa. Oli laulua, leikkiä ja välillä tanssittiin Macarenaa!

Kieltenopettaja Elina Lähteenoja kertoi vieraillemme kieltenopetuksesta Suomessa. Lopuksi oli Kahoot-peli, jonka tulos riemastutti.

Luento-osuuksien jälkeen päästiin syömään ja vapaalle.
Lounas kunniakonsulin ja suurlähettilään kunniaksi 24.8.18

Lehdistökuva Turun kaupungin tarjoaman lounaan jälkeen. Vasemmalta seuran puheenjohtaja Heli Hukkanen, Ulla Hakala, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve, uusi Espanjan kunniakonsuli Jussi Hakala, suurlähettiläs Manuel De La Cámara, Faraday Burditt ja Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Rantanen.

Keväinen konsertti ja fiesta 24.5.18

Patrik Kleemola piti meille todella upean intiimikonsertin espanjalaisten säveltäjien musiikista ja kertoi samalla sävellysten historiasta

Ilmaristen Matkailutila oli hieno paikka juhlallemme. Saimme espanjalaisia tapaksia hyvän viinin kera. Ja Anna-Mari laulatti porukkaa ja hienosti laulu raikuikin!

Manuel de Fallan teoksissa Patrikilla oli apuna sellisti Andreas Helling. Mahtavaa kuunneltavaa!


Salvador Robles, Espanjan matkailutoimiston johtaja, kävi huhtikuussa 2018 kertomassa matkakohteista Espanjassa.


Säestäjä-laulattaja


Anna-Mari Satomaa on uusia jäseniämme ja hän on lupautunut käyttämään musiikillisia lahjojaan seuran tapahtumissa.


Anna-Mari säesti ensimmäisessä matalan kynnyksen lauluillassamme Ravintola Koulussa, lauluiltoja olemme jatkaneet ja joulun alla olemme harjoitelleet espanjalaisia villancicos.
PIANO & BAILE FLAMENCO syyskuussa 2017

Turun Sigyn-salissa saatiin nauttia pianon ja flamencotanssin yhteistyöstä. Hyvin harvoin näkee flamencoa tanssittavan pianon säestyksellä, mutta opimmekin uutta. Sevillasta saakka vierailulle tullut tanssija ja kastanjettitaituri Carmen Iniesta kertoi, että esityksessä oltiin nimenomaan flamencotanssin alkulähteillä, sillä aivan alunperin flamencoa tanssittiin pianon säestyksellä - kuusikielistä kitaraa ei vielä ollut edes saatavilla.
Marian ja Carmenin yhteistyö sujui suorastaan häkellyttävän hienosti!

Maria Männikkö pianon ääressä ja Carmen Iniesta. Maria jos kuka tuntee espanjalaiset pianosävellykset!

Carmen Iniesta ja kastanjetit

Maria ja Carmen esityksen jälkeen.

Maarit, Carmen ja Heli

Ravintola Viinille Turussa toukokuussa 2017

viinimestari Tarmo Koskenoja

espanjalaisia punaviinejä ja kevätjuhlamme cava

puheenjohtaja

juustolautanen viineille

viinin kera

Europeade-tapahtuma heinäkuussa 2017

Europeaden tanssitapahtumassa heinäkuussa mukana oli myös espanjalaisia tanssiryhmiä. Alla kuvia andalusialaisen, Almeríasta kotoisin olevan Agrupación Folklórica Alcazaba -ryhmän esityksistä Hansakorttelissa. Viimeisissä kuvissa esiintyy valencialainen Grup de Danses de Moncada -ryhmä Kirjastosillalla.